GÜNDEM 14.11.2025 16:46:00 0
İnegöl

İnegöl'de Dünya Diyabet Günü'ne özel etkinlik

İnegöl Belediyesi, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü'nde Bursa Tip-1 Diyabetliler Derneği iş birliği ile 'Tip-1 Diyabette Güncel Gelişmeler' semineri düzenledi. Prof. Dr. Erdal Eren'in konuşmacı olduğu etkinlik, diyabet farkındalığını a

İnegöl Belediyesi, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü'nde Bursa Tip-1 Diyabetliler Derneği iş birliği ile 'Tip-1 Diyabette Güncel Gelişmeler' semineri düzenledi. Prof. Dr. Erdal Eren'in konuşmacı olduğu etkinlik, diyabet farkındalığını artırmayı hedefledi.

Belirli gün ve haftalar kapsamında programlar düzenleyerek farkındalık ortaya koyan İnegöl Belediyesi, 14 Kasım Dünya Diyabet Gününde de özel bir seminerle ilçe halkın buluşturdu.

negöl Belediyesi'nin Bursa Tip-1 Diyabetliler Derneği iş birliğinde Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdal Eren'in konuşmacı olarak katıldığı 'Tip-1 Diyabette Güncel Gelişmeler' konulu seminer vatandaşlardan da yoğun ilgi gördü.

DİYABETTE GÜNCEL GELİŞMELER PAYLAŞILDI

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdal Eren'in konuşmacı olarak katıldığı seminerde, diyabetle yaşayan bireylerin yaşam kalitesini artırmaya yönelik güncel bilimsel gelişmeler, yeni tedavi yöntemleri ve teknoloji destekli izlem sistemleri katılımcılara anlatıldı.

Dünya Diyabet Günü kapsamında düzenlenen etkinlik aynı zamanda toplumda diyabet farkındalığını artırmayı hedeflerken, özellikle Tip-1 diyabetle yaşayan bireylerin ve ailelerinin bilgiye erişiminin kolaylaştırması amaçlandı. Diyabetin yalnızca hastayı değil ailesini ve sosyal çevresini de etkileyen kronik bir hastalık olduğuna dikkat çekilen seminerde, bu tür bilinçlendirme etkinlikleriyle hem farkındalık oluşturulması hem de vatandaşların doğru bilgiye ulaşmasının hedeflendiği de dile getirildi.

1 ay boyunca her gün 2 bin 500 kişiye köfte ekmek

Elektrik kablosu ile kendini astı

CANAN KARATAY İNEGÖL'DE

Bütün Şehir Seferber Oldu

İnegöl'de Dünya Diyabet Günü'ne özel etkinlik

Bursa, yeni fikirlerin başkenti oluyor

Oylat Mağarasının Çehresi Değişiyor

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi'nden şehitlere saygı duruşu

İnegöl'de Yenice'ye nefes aldıracak dokunuşlar

Din Kültürü Öğretmeninden örnek davranış

  • BIST 100

    10460,44%-1,58
  • DOLAR

    42,33% 0,19
  • EURO

    49,36% 0,21
  • GRAM ALTIN

    5597,17% -1,03
  • Ç. ALTIN

    9303,33% -2,05