BELEDİYE365 12.10.2026 22:25:04 0
Nilüfer Belediyesi'nden Kız Çocuklarına Öz Savunma Eğitimi

Nilüfer Belediyesi'nden Kız Çocuklarına Öz Savunma Eğitimi

Nilüfer Belediyesi, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü kapsamında düzenlenen atölye çalışmasıyla kız çocuklarının öz savunma becerilerini geliştirmelerini ve özgüven kazanmalarını hedefliyor.

Güçlü ve Özgüvenli Bir Gelecek İçin Atölye Çalışmaları

Nilüfer Belediyesi, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü kapsamında "Kalıpları Kır, Kendi Hikâyeni Yaz!" sloganıyla bir dizi etkinlik gerçekleştirdi. Hafta boyunca düzenlenen programlarda; güvenli ve eşit kentler, dijital güvenlik, öz savunma, öz bakım ve toplumsal cinsiyet kalıpları gibi kritik konular ele alındı. Etkinlikler süresince kız çocukları düşünce ve hayallerini paylaşırken, yaşadıkları kente yönelik önerilerde bulunarak yeni beceriler edinme fırsatı buldu.

Uygulamalı Öz Savunma Eğitimleri

Nâzım Hikmet Kültürevi bünyesinde gerçekleştirilen "WenDo: Öz Savunma ve Şiddetten Korunma Yöntemleri" atölyesinde, kız çocuklarına somut savunma teknikleri öğretildi. Sosyal Güçlendirme için Spor ve Beden Derneği (BoMoVu) iş birliğiyle düzenlenen çalışmada, 12-14 yaş grubundaki çocuklar hem sözlü hem de bedensel öz savunma yöntemlerini uygulamalı olarak deneyimledi.

Güçlendirme ve Farkındalık Mesajı

Atölye çalışmasının kapanışında konuşma yapan Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Bukle Erman, çocukların bu tür eğitimlerden faydalanmasının önemine dikkat çekti. Erman, çocuklara hitap ederek, kendilerini savunmayı ve varlıklarını ortaya koymayı öğrenmelerinin önemini vurguladı. Yapılan konuşmada, temel amacın çocukları güçlendirmek olduğu ifade edildi.

Kelebek Etkisi ve Gelecek Vizyonu

Bilinçlenen kız çocuklarının çevresine de olumlu etkiler yaylayacağını belirten Belediye Başkan Yardımcısı Erman, belediye olarak bu tür çalışmalara devam edeceklerini bildirdi. Programın sonunda katılımcılara katılım belgeleri takdim edilirken, atölye eğitmeni Yıldız Koca'ya da teşekkür edildi.


Bursa,Nilüfer Belediyesi
belediye365.com
Reklam

1 ay boyunca her gün 2 bin 500 kişiye köfte ekmek

CANAN KARATAY İNEGÖL'DE

Elektrik kablosu ile kendini astı

Bütün Şehir Seferber Oldu

Reklam

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz Esnaf Ziyaretlerini Sürdürüyor

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz'dan Eğitime Destek Ziyareti

Yıldırım'da Balkan Kültürü ve Coşkusu Bir Araya Geldi

Nilüfer'de Kuklalar ve Karikatür Sanatı Buluştu

Genç Tenisçiler Nilüfer'de Uluslararası Turnuvada Yarıştı

Nilüfer Belediyesi'nden Hollanda'da Kooperatifçilik İncelemesi

  • BIST 100

    12150,67%-0,94
  • DOLAR

    49,33% 0,12
  • EURO

    55,05% -0,42
  • GRAM ALTIN

    6612,22% -0,48
  • Ç. ALTIN

    10544,62% -0,51