BELEDİYE365 23.10.2026 13:04:31 0
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Gezen Sinema Tırı Orhangazi'de Çocuklarla Buluştu

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Gezen Sinema Tırı Orhangazi'de Çocuklarla Buluştu

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Gezen Sinema Tırı, Orhangazi'de çocuklara beyaz perde keyfi yaşatmak ve kültürel etkinlikleri yerel düzeyde yaygınlaştırmak amacıyla kuruldu.

Sinema Keyfi Çocuklara Yakınlaşıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Gezen Sinema Tırı projesi kapsamında, çocukların beyaz perdeyle buluşması sağlanıyor. Orhangazi Cumhuriyet Meydanı'nda konuşlandırılan tır, bir hafta boyunca çocuklara sinema deneyimi yaşatacak. Proje, özellikle sinema salonlarına erişimi kısıtlı olan veya sinema kültürüyle tanışma fırsatı bulamamış çocuklara ulaşarak, kültürel ve sanatsal etkinlikleri günlük yaşamın içine taşımayı hedefliyor.

Eğitici ve Eğlenceli İçerikler

Orhangazi durağında çocuklara yönelik gösterimler gerçekleştiriliyor. Minik izleyiciler, TRT'nin sevilen animasyon yapımlarını izleme imkânı buluyor. Sevgi, dostluk, yardımlaşma, hoşgörü ve millî mücadele temalarını içeren bu hikâyeler, çocuklara hem eğlenceli hem de öğretici anlar yaşatıyor.

Başkan Aydın'dan Projeye Destek

Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın, Gezen Sinema Tırı'nı ziyaret ederek çocuklarla birlikte film izledi. Çocukların heyecanına ortak olan Başkan Aydın, projenin önemine vurgu yaparak, çocukların kültür ve sanatla buluşmasını sağlayan her çalışmanın kıymetli olduğunu ifade etti. Aydın, projenin çocuklara yeni hayaller kurma ve farklı hikâyeler tanıma kapısı açtığını belirtti. Ayrıca, bu imkânı sunan Kültür ve Turizm Bakanlığı'na ve emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

Çocuklardan Memnuniyet Mesajı

Gösterimlerin ardından çocukların büyük beğeni gösterdiği kaydedildi. İzledikleri animasyon filmlerinden keyif aldıklarını dile getiren çocuklar, etkinliği hazırlayanlara teşekkürlerini sundu. Gezen Sinema Tırı, bir hafta boyunca Cumhuriyet Meydanı'ndaki faaliyetlerine devam edecek.


Bursa,Orhangazi Belediyesi
belediye365.com
Reklam

1 ay boyunca her gün 2 bin 500 kişiye köfte ekmek

CANAN KARATAY İNEGÖL'DE

Elektrik kablosu ile kendini astı

Bütün Şehir Seferber Oldu

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Gezen Sinema Tırı Orhangazi'de Çocuklarla Buluştu

Orhangazi'de Gençler İçin Sanat ve Tiyatro Eğitimi Başlıyor

Orhangazi Belediyesi Üreğil Mahallesi'nde BüyükAile Çalışmaları Gerçekleştirdi

Orhangazi'de Orkent Bölgesi İçin Kentsel Dönüşüm Müjdesi

İnegöl Belediyesi’ne Sayıştay’dan Olumlu Denetim Görüşü

Alanyurt’ta 26 Sokakta Kaldırım Çalışması Devam Ediyor

  • BIST 100

    10943,61%-2,47
  • DOLAR

    49,73% 0,17
  • EURO

    55,74% -0,10
  • GRAM ALTIN

    6433,71% 0,15
  • Ç. ALTIN

    10295,26% -0,81