GÜNDEM 3.09.2024 13:41:00 0
İyi Parti Bursa Milletvekili Toktaş İnegöl bunu hak etmiyor

İyi Parti Bursa Milletvekili Toktaş İnegöl bunu hak etmiyor

İYİ Parti Bursa Milletvekili Hasan Toktaş, İnegöl Devlet Hastanesi’nde yaşanan doktor eksikliği ve yetersiz nedeniyle bir açıklama yaptı.

Toktaş, Türkiye genelinde doktor sayısının yetersiz olduğunu vurgulayarak, özellikle İnegöl’de bu sorunun daha da ciddi olduğunu belirtti. Türkiye genelinde her bin kişiye 2,2 doktor düşerken, İnegöl’de bu rakamın sadece 0,68 olduğunu hatırlatan Toktaş, “Bu oran, Türkiye ortalamasının çok altında. İnegöl’de sağlık hizmetleri büyük bir açmazla karşı karşıya” dedi.

Milletvekili Toktaş, iktidar partisine ve Bursa milletvekillerine çağrıda bulunarak, İnegöl’deki sağlık sorunlarının bir an önce çözülmesi gerektiğini söyledi. Özellikle Bursa milletvekili Ayhan Salman’ın, İnegöl Devlet Hastanesi’ni ziyaret ederek eksikliklerin giderileceği sözünü verdiğini, ancak durumun daha da kötüye gittiğini belirtti.

Acil Servislerde Kuyruk var doktor yok

İnegöl Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde ciddi kuyrukların oluştuğunu dile getiren Toktaş, vatandaşların randevu alamadığı için acil servislere yöneldiğini, ancak burada da doktor sayısının yetersiz olduğunu ifade etti. Toktaş, bu durumun sağlık hizmetlerine erişimde büyük zorluklar yarattığını belirtti.

İnegöl’ün Türkiye’nin en önemli üretim merkezlerinden biri olduğunu hatırlatan Toktaş, bu kadar önemli bir ilçenin sağlık hizmetleri konusunda daha fazla desteği hak ettiğini söyledi. Özellikle iş kazalarının sık yaşandığı bir bölgede, plastik cerrahi gibi kritik servislerin eksikliğine dikkat çekti.

Toktaş; Sağlık Hizmetleri Anayasal Bir Haktır

Sağlık hizmetlerine erişimin anayasal bir hak olduğunu vurgulayan Toktaş, “Vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerine erişimi sağlanmalıdır. Yetkilileri bu konuda acilen göreve davet ediyorum” dedi.

1 ay boyunca her gün 2 bin 500 kişiye köfte ekmek

Elektrik kablosu ile kendini astı

CANAN KARATAY İNEGÖL'DE

Bütün Şehir Seferber Oldu

Rumelliler'den aşure etkinliği

İnegöl’den Bosna’ya Gönül Köprüsü; 30 Yıldır Dinmeyen Acı

İnegöl’de 38. Uluslararası Kültür Sanat Festivaline Geri Sayım

İnegöl Mobilyacılar Odasından Aşure İkramı

Altın Karagöz Halk Dansları heyecanı Bursa’yı sardı

İsaören Mahalle Muhtarlığından aşure ikramı

  • BIST 100

    10358,46%0,26
  • DOLAR

    40,17% 0,22
  • EURO

    47,04% 0,05
  • GRAM ALTIN

    4332,90% 1,16
  • Ç. ALTIN

    6897,23% 0,94