İNDAK ekibi Süphan Dağı'na çıktı
İNDAK’ın 8 üyesi, karlı geçişler ve kayalıkların bulunduğu parkuru aşarak Süphan Dağı’nın 4 bin 58 metrelik ana zirvesine ulaştı.
İnegöl Doğal Afetler Arama Kurtarma Derneği (İNDAK) üyesi 8 kişilik ekip, 23 Temmuz 2026’da gerçekleştirdiği tırmanışta Süphan Dağı’nın 4 bin 58 metre yüksekliğindeki ana zirvesine ulaştı.
Ekip, 2 bin 600 metre rakımdaki At Yaylası’ndan başladığı ve 8 saat süren yürüyüşün ardından Türkiye’nin 4 bin metreyi aşan dağlarından birindeki tırmanışını tamamladı.
Zorlu parkuru aşarak zirveye çıktılar
Tırmanış güzergâhında yer yer karla kaplı geçişler, çarşaklar ve zirve hattında kayalık bölümler yer aldı. İNDAK üyeleri, parkurun bu bölümlerini geçerek 4 bin 58 metredeki ana zirveye çıktı.
Ekip, ana kraterde bulunan ve yüksekliği 4 bin metrenin üzerinde olan 4 zirveye de tırmandı. İNDAK üyeleri, sert iniş parkurunun ardından ana kampa birlikte ulaşarak faaliyeti tamamladı.
İNDAK ekibi Süphan Dağı'na çıktı
Turgutalp Kentsel Dönüşüm Projesinde Çalışmalar Tüm Hızıyla Sürüyor
İnegöl Belediyesi’nin “Yalın Belediyecilik” Projesine Bakanlıktan Ödül
Ahmet Türkel Çevre Yolundaki O Kavşak Kapatıldı
İnegöl Belediyesi’nden Gönül Yapan Dokunuş
Doğa Koleji Öğrencisi Japonya’da Matematikte Dünya Birincisi Oldu
-
BIST 100
17435,42%-0,71
-
DOLAR
47,37% 0,07
-
EURO
53,95% 0,17
-
GRAM ALTIN
6127,51% -1,25
-
Ç. ALTIN
9793,43% -0,90

