GÜNDEM 14.05.2025 11:39:00 0
Geleceğin Bursa’sına vatandaştan katkı

Geleceğin Bursa’sına vatandaştan katkı

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Kent Konseyi iş birliğiyle 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı çalışmalarına halkın katılımını sağlamak amacıyla başlatılan ‘Hayalimizdeki Bursa’yı Konuşuyoruz’ toplantıları son olarak Yenişeh

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Kent Konseyi iş birliğiyle 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı çalışmalarına halkın katılımını sağlamak amacıyla başlatılan ‘Hayalimizdeki Bursa’yı Konuşuyoruz’ toplantıları son olarak Yenişehir ilçesinde düzenlendi.

Bursa’nın 1/100.000’lik Çevre Düzeni Planı ile ilgili Bursa Planlama Ajansı ve Danışma Kurulu rehberliğinde çalışmalar devam ederken, Bursa Kent Konseyi öncülüğünde başlatılan ‘Hayalimizdeki Bursa’yı Konuşuyoruz’ toplantıları da 17 ilçede ara vermeden sürüyor. Halkın planlama süreçlerine katkı koyması amacıyla düzenlenen toplantı, son olarak Yenişehir ilçesinde düzenlendi.

Bursa Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Ertuğrul Aksoy, Aralık ayından bu yana 1/100.000’lik Çevre Düzeni Planı için çalışmalar yürüten Bursa Planlama Ajansı’na katkı sunmak amacıyla ‘Hayalimizdeki Bursa’yı Konuşuyoruz’ toplantılarını düzenlediklerini belirtti. İlçelerdeki halkın görüşlerini sürece dahil etmek istediklerini anlatan Aksoy, “2050 yılında Bursa’yı ve ilçelerini nasıl görmek istediklerini öğrenmek istiyoruz. Dile getirilen sorunlara çözüm önerileri getirmeyi, bunları merkezi ve yerel yönetimlere iletmeyi amaçlıyoruz. Elde edilen sonuçları Bursa Planlama Ajansı değerlendirecektir. Finalde, tüm ilçelerden gelen verileri kamuoyuyla paylaşacağız. Toplantıya ev sahipliği yapan Yenişehir Belediyesi’ne, Yenişehir Kent Konseyi’ne ve katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.

Yenişehir Kent Konseyi Başkanı Hakan Erdoğan, çalışmanın 17 ilçeyi kapsayacak şekilde sürdürülmesinin çok değerli olduğunu söyledi. Toplantıların başlatılmasında emekleri olan Bursa Kent Konseyi’ne teşekkür eden Erdoğan, kent konseylerinin bir araya gelmesinin, fikir alışverişinde bulunmasının ve tartışmasının önemli bir değer ortaya çıkarttığını dile getirdi.

Konuşmaların ardından yuvarlak masa toplantılarına geçildi. ‘İlçenizin zayıf yönleri nelerdir? İlçenizin güçlü yönleri nelerdir? İlçenizi ve Bursa’yı 2050 yılında nasıl görmek istiyorsunuz? Geleceğe dair eleştirileriniz, önerileriniz, yerel ve merkezi yönetime yönelik beklentileriniz nelerdir?' başlıklarının ele alındığı toplantıda, katılımcılar Yenişehir’e dair beklentilerini dile getirdi.

1 ay boyunca her gün 2 bin 500 kişiye köfte ekmek

Elektrik kablosu ile kendini astı

CANAN KARATAY İNEGÖL'DE

Bütün Şehir Seferber Oldu

“Sana Anlatacak Bir Hikâyem Var” Sergisi Açıldı

Mayıs ayında Erzurum kara kışı yaşıyor

Bursa İtfaiyesi’nden Mart ve Nisan aylarında 2.862 olaya müdahale

Geleceğin Bursa’sına vatandaştan katkı

Başkan Alper Taban’dan Dünya Çiftçiler Günü Mesajı: Tarımda İnegöl Modeli İle Geleceğe Yatırım

Ak parti'den CHP'ye tepki

  • BIST 100

    9729%0,30
  • DOLAR

    38,74% -0,11
  • EURO

    43,54% 0,22
  • GRAM ALTIN

    4003,12% -1,23
  • Ç. ALTIN

    6500,77% -0,53