GÜNDEM 8.10.2026 15:09:00 0
Büyükşehir'den Nilüfer'de kapsamlı dere ıslahı

Büyükşehir'den Nilüfer'de kapsamlı dere ıslahı

Bursa Büyükşehir Belediyesi, ıslah çalışmaları kapsamında Nilüfer ilçesinde bulunan Hasanağa ve Ürünlü derelerinde taş duvar imalatı gerçekleştiriyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, ıslah çalışmaları kapsamında Nilüfer ilçesinde bulunan Hasanağa ve Ürünlü derelerinde taş duvar imalatı gerçekleştiriyor.

Şahin Biba başkanlığında başlatılan altyapı seferberliği kapsamında Büyükşehir Belediyesi, BUSKİ Genel Müdürlüğü koordinasyonuyla 17 ilçede altyapı ağını güçlendirmek için nisan ayı itibarıyla harekete geçti. Altyapı yatırımları kapsamında Büyükşehir ekipleri, eylül ayında 17 kilometrelik içme suyu, 16 kilometrelik kanalizasyon hattı ve 6,2 kilometrelik yağmur suyu hattı imalatı gerçekleştirdi. Dokuzuncu ayda 27 bin 500 metrekare parke kaplama imalatı, 40 bin ton sıcak asfalt kaplama ve yama çalışması yapan BUSKİ ekipleri, 6 bin metreden fazla dere temizliğine imza attı. BUSKİ ekipleri, ekim ayında da şehrin altyapısını güçlendirme çalışmalarına devam etti.

Nilüfer ilçesine bağlı Hasanağa ve 30 Ağustos Zafer mahallelerinde bulunan Hasanağa ve Ürünlü derelerinde ıslah çalışmaları kapsamında BUSKİ ekipleri tarafından taş duvar imalatı gerçekleştiriliyor.

HASANAĞA DERESİ’NDE 800 METRELİK ÇALIŞMA

Hasanağa Deresi'nin altından geçen altyapı hatlarının deplase edilmesinin ardından dere yatağında 800 metrelik taş duvar imalatına başlandı. Kısa sürede önemli mesafe katedilen çalışmayla suyun kontrollü akışının sağlanması ve yoğun yağışlarda oluşabilecek taşkın riskinin önüne geçilmesi hedefleniyor.

ÜRÜNLÜ DERESİ’NDE TAŞ DUVAR İMALATI

Dere ıslah çalışmalarının bir diğer adresi ise 30 Ağustos Zafer Mahallesi oldu. Atlıçayır Bulvarı’ndan geçen Ürünlü Deresi’nin 550 metrelik bölümünde taş duvar imalatı devam ediyor. Çalışmayla dere yatağının daha güvenli hale getirilmesi ve yağışlı dönemlerde suyun kontrollü şekilde tahliye edilmesi amaçlanıyor.

MUHTARLARDAN BÜYÜKŞEHİR’E TEŞEKKÜR

Hasanağa Mahallesi Muhtarı Rüstem Kartoğlu, bölgede yürütülen çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirerek Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şahin Biba ve BUSKİ ekiplerine teşekkür etti. 30 Ağustos Zafer Mahallesi Muhtarı Halil Özçoban da çalışmanın bölgede yaşanabilecek olası sorunların önüne geçilmesi açısından önemli olduğunu vurgulayarak emeği geçenlere teşekkür etti.

Reklam

1 ay boyunca her gün 2 bin 500 kişiye köfte ekmek

CANAN KARATAY İNEGÖL'DE

Elektrik kablosu ile kendini astı

Bütün Şehir Seferber Oldu

Reklam

BURULAŞ eylülde 23 milyondan fazla yolcu taşıdı

İnegöl Belediyesi’nin Mobilya Fuarından Haberi var mı?

Büyükşehir'den Nilüfer'de kapsamlı dere ıslahı

Orhangazi Belediyesi'nden Hastanede Tedavi Görenlere Anlamlı Ziyaret

Orhangazi Belediyesi BüyükAile Ekipleri Gedelek Mahallesi'nde Hizmet Çalışması Yürüttü

Orhangazi'de Öğrenciler Tiyatro Sanatıyla Buluştu

  • BIST 100

    12101,33%-0,18
  • DOLAR

    49,21% 0,03
  • EURO

    55,26% 0,25
  • GRAM ALTIN

    6536,06% 0,53
  • Ç. ALTIN

    10474,90% 0,57