Menü Kanal İnegöl | Bu Şehrin Kanalı
Tarih: 02.11.2026 16:46
Nilüfer'de Kaçak Yapılaşmaya Karşı Yıkım Çalışmaları

Nilüfer'de Kaçak Yapılaşmaya Karşı Yıkım Çalışmaları

Facebook Twitter Linked-in

Kaçak Yapılaşmaya Karşı Kararlı Mücadele

Nilüfer Belediyesi, kent genelinde kontrolsüz ve kaçak yapılaşmanın önüne geçmek amacıyla yürüttüğü denetim ve mücadele çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda belediye ekipleri tarafından Akçalar, Tahtalı ve Yaylacık mahallelerinde tespit edilen kaçak yapılar için yıkım operasyonu gerçekleştirildi.

Yıkım Çalışmalarının Detayları

Gerçekleştirilen çalışmalarda, toplam bin 550 metrekarelik alana kurulu üç yapı tamamen yıkıma uğratılırken, bin 200 metrekarelik bir diğer yapıda ise kısmi yıkım işlemi uygulandı. Yapılan müdahalelerle bölgedeki kaçak yapılaşmanın önüne geçilmesi hedefleniyor.

Mahalle Bazlı Müdahaleler

Mahalle bazında gerçekleştirilen çalışmalarda; Akçalar Mahallesi'nde aynı parsel üzerinde bulunan 500 ve 50 metrekarelik iki yapı yıkılırken, Yaylacık Mahallesi'nde inşaat süreci yeni başlayan bin metrekarelik yapı tamamen yıkıldı. Tahtalı Mahallesi'nde ise bin 200 metrekarelik yapının yıkımı, içerideki eşyalara zarar verilmeyecek şekilde kısmi olarak tamamlandı.

Emniyet ve Güvenlik Önlemleri

Yıkım işlemleri sırasında güvenlik tedbirleri en üst düzeyde tutuldu. Polis, zabıta ve sağlık ekiplerinin de hazır bulunduğu operasyonlar, herhangi bir aksaklık yaşanmadan başarıyla sonuçlandırıldı.


Bursa,Nilüfer Belediyesi
belediye365.com


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —