Menü Kanal İnegöl | Bu Şehrin Kanalı
Tarih: 30.10.2026 11:44
Nilüfer'de Cumhuriyet Bayramı Coşkusu

Nilüfer'de Cumhuriyet Bayramı Coşkusu

Facebook Twitter Linked-in

Cumhuriyet Coşkusu Nilüfer'de Başladı

Cumhuriyet Bayramı'nın 103. yıl dönümü kutlamaları, Nilüfer bölgesinde Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla gerçekleştirildi. Gün boyu sürecek etkinlikler, resmi törenle start aldı.

Törene Geniş Katılım Sağlandı

Nilüfer Belediyesi Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene; Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir ve eşi Nuray Özdemir, Belediye Başkan Yardımcıları, Yeni Parti Nilüfer İlçe Başkanı Ahmet Eren Memiç, 24. Dönem Bursa Milletvekili İlhan Demiröz, sivil toplum kuruluşları, meslek odaları temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından devam etti.

Cumhuriyetin Değerlerine Vurgu

Törende konuşma yapan Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, Türkiye'nin bağımsızlık iradesinin Cumhuriyet ile geleceğe taşındığı büyük günün 103. yıl dönümünün kutlandığını ifade etti. Cumhuriyetin özgürlük, eşitlik, adalet, bilim, emek, cesaret ve kurtuluş anlamına geldiğini belirten Özdemir, bu değerlerin korunması ve ataların emanetinin gelecek nesillere aktarılması noktasında kararlılıklarını dile getirdi.

Gelecek İçin Umut ve Kararlılık

Konuşmasında Cumhuriyetin geleceğe duyulan bir umut olduğunu belirten Başkan Şadi Özdemir, Nilüfer'de bu umudun daima canlı tutulacağını vurguladı. Çocukların güvenle gülümsediği bir Türkiye inşa etmek için çalışmaların devam edeceğini ifade eden Özdemir, Cumhuriyetin en güçlü sesinin bu yıl da Nilüfer'den yükseleceğini belirtti.

Şehitler ve Gaziler Anıldı

Konuşmasını, Cumhuriyet'in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bağımsızlık mücadelesinin kahramanları, aziz şehitler ve gazilerin rahmetle anılmasıyla sonlandıran Belediye Başkanı, Cumhuriyet değerlerine sahip çıkma sözü verdi.


Bursa,Nilüfer Belediyesi
belediye365.com


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —