İNULAŞ Başkanı İbrahim Bayram, 2026-2027 eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla yaptığı açıklamada, öğrencilerin okullarına güvenli ve zamanında ulaşabilmesi amacıyla toplu ulaşım seferlerinin sıklaştırıldığını bildirdi.
Bayram, okulların açılmasıyla özellikle sabah ve akşam saatlerinde yaşanabilecek yoğunluğa karşı gerekli planlamaların yapıldığını belirtti.
Hatlarda sefer aralıklarının sıklaştırıldığını açıklayan Bayram, “Okulların açılmasıyla birlikte özellikle sabah ve akşam saatlerinde oluşabilecek yoğunluğu göz önünde bulundurarak gerekli planlamalarımızı yaptık. Sefer sıklıklarımızı artırdık, dakika aralıklarımızı sıklaştırdık” dedi.
Bayram, düzenlemeyle araçların daha sık geçmesini, öğrenciler ile diğer vatandaşların duraklardaki bekleme sürelerinin azaltılmasını hedeflediklerini ifade etti.
Eğitim döneminin ilk günlerinde toplu ulaşımdaki yoğunluğun yakından takip edileceğini belirten Bayram, ihtiyaç görülmesi halinde sefer sıklıklarının yeniden düzenleneceğini ve ulaşım kapasitesinin artırılacağını söyledi.
Öğrencilerin güvenli şekilde okullarına ulaşmasının öncelikleri arasında bulunduğunu vurgulayan Bayram, “Velilerimizin çocuklarını gönül rahatlığıyla toplu taşımaya emanet edebilmeleri bizim için çok önemli. Tüm çalışma arkadaşlarımızla birlikte kazasız, belasız, güvenli ve sorunsuz bir ulaşım hizmeti sunmak için var gücümüzle çalışacağız” ifadelerini kullandı.
İbrahim Bayram, 2026-2027 eğitim öğretim yılının İnegöl ve eğitim camiası için hayırlı olmasını dileyerek öğrencilere başarı, öğretmenlere kolaylık ve velilere huzurlu bir eğitim dönemi temennisinde bulundu.