POLİTİKA 1.05.2021 16:54:00 0
Türkoğlu sert konuştu yönetemiyorsunuz!

Türkoğlu sert konuştu yönetemiyorsunuz!

İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu COVİD_19 İle ilgili açıklama yaptı. Türkoğlu'nun hedefinde hükmet vardı.

İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu  yaptığı açıklamada şunları söyledi Ülkemizde ilk COVİD-19 vakasının görüldüğü 11 Mart 2020 tarihinin üzerinden neredeyse 14 ay geçti. Resmi açıklamalara göre salgının başından beri toplam 4 milyon 820 bin 591 kişi COVİD-19  enfeksiyonuna yakalandı ve maalesef ki resmi açıklanan rakama göre de bu güne kadar 40 bin 131 can yaşamını yitirdi. Hepsinden acısı kağıt üzerinde “Tam Kapanmanın” hayata geçtiği günde rekor kırarak tamı tamına 394 vatandaşımız ebediyete intikal ederek aramızdan ayrıldı. Tabi tüm bu açıklanan rakamların yanında, gerçek rakamların da bu olmadığını ne acıdır ki bizde, bizi yönetenler olarak sizde çok İYİ biliyoruz.
İlk günden beri her şeyin en doğrusunu biz biliriz edası ile hareket eden yönetim erkleri, ne bilim insanlarının, nede muhalefet partilerinin tüm öneri ve tavsiyelerine kulak tıkayarak bugün içinde bulunduğumuz vahim tablonun yaratılmasının ana sebebi olup çıktılar.
Şimdi de günlük vaka sayısında Avrupa lideri olup 60 binli rakamları peşi sıra yaşayınca, günlük vaka sayısını 5 binin altına indirip, önümüzdeki yaz sezonunda turist çekme hedefiyle 29 Nisan Perşembe günü saat 19’00’dan, 17 Mayıs Pazartesi günü saat 05’00’e kadar ‘Tam Kapanma’ kararı aldılar.
Fakat bu hedef doğrultusunda ekonomik gerekçelerle gerçek anlamda alınamayan bir “Tam Kapanma” kararından sonra ve kendilerinin de bildiği gibi COVID-19 salgınında en çok bulaşın olduğu kapalı ortamlarda ve toplu yaşanılan-çalışılan yerlerde hayatın devam ediyor olması bu 17 günlük kapanma sonunda da hiçbir şey değişmeyecek gibi duruyor.
Çünkü çalışmaya devam eden grubun büyük çoğunluğu henüz aşı sırası gelmemiş ve aşılanmamış yaş gruplarından oluşmaktadır. Kapalı ve kalabalık ortamlarda çalışmaya devam eden bu insanlar hem birbirlerini, hem de yakınlarını risk altına alarak bu sürecin devam etmesine istemeyerek de aracılık edeceklerdir.
Halbuki ülke olarak COVİD-19 belasından kurtulmak için gerçek anlamda tam bir kapanma ile sokağa çıkan insan grubunu %5’lere çekmemiz, vatandaşımıza her türlü ekonomik desteği sağlamamız ve bugüne kadar sadece sözde vaatler olarak kalan aşı tedarikini sağlayarak şu anda %10’lar civarında olan aşılanma oranını, %50 – 60’ların üzerine acilen çekmemiz gerekmektedir.
Bunları gerçekleştiremediğiniz anda bilin ki ne tür tedbir alırsanız alın bu ülkeyi kaosa sürüklemekten ve vatandaşlara ızdırap çektirmekten başka bir iş beceremeyeceksiniz. Dün olduğu gibi de ölen vatandaşlarımızın sayısı her geçen gün rekor kırarak artmaya devam edecektir.
 


1 ay boyunca her gün 2 bin 500 kişiye köfte ekmek

Elektrik kablosu ile kendini astı

CANAN KARATAY İNEGÖL'DE

Bütün Şehir Seferber Oldu

Başkan Bozbey, Modef fuarını ziyaret etti

Minik Ömer'in Bayrak Sevgisi Görenleri Duygulandırdı!

Yavuz Turhan gözyaşlarıyla toprağa verildi

İnegöl Hayvan Pazarının Kotra İhale Tarihi Belli Oldu

Eğitimci ve yazar Dilek Cesur İnegöllülerle buluştu

Başkan Bozbey, AK Partili Belediye başkanlarını ağırladı

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19