GÜNDEM 27.06.2024 17:48:00 0
Demirtaş

Demirtaş'tan inegöl acil servis tepkisi

Marmara Kafkas Gürcü Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Ömer Faruk Demirtaş, İnegöl Devlet Hastanesinde yaşadığı sıkıntılara büyük tepki gösterdi.

İnegöl Acil serviste sıkıntılar devam ediyor. Özellikle yaşanan yoğunlukta acile gidenler saatlerce beklemek zorunda kalıyor. Marmara Kafkas Gürcü Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Ömer Faruk Demirtaş, rahatsızlanan annesini acil servise götürdü. Sabaha karşı olmasına rağmen her hangi bir yoğunluk yaşanmazken hastalar bu kezda muayane olmak için doktor beklemek zorunda kalıyor. Acil serviste gördüğü manzara karşında şok olan Demirtaş olayı sosyal medya hesabından paylaşarak tepki gösterdi. 

Marmara Kafkas Gürcü Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Ömer Faruk Demirtaş, yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi

 

Öncelikle herkese sağlıklı günler diliyorum.

Beni tanıyan herkes buradan gereksiz ve yerli yersiz bişi yazmayacağımı bilirler. ( sosyal medyadan ilk defa toplumsal bir sorunu dile getiriyorum !)

Bu sabah erken saatlerde Annemin ani rahatsızlığı sebebi ile acil bi şekilde hastane aciline giriş yaptık. En başta ki triyaj bölümün de ki üç hemşiremizin özel goy goy muhabbeti ve muhteşem gülücükleri arasında üstün körü tansiyon nabız ölçümleri yapıldıktan sonra sarı alana geldiğimiz de sabah saatleri ve sakin olmasına rağmen üç hastanın ( üçüde 65 yaş üstü) beklediği yerde tekerlekli sandalye üzerinde iki büklüm beklerken sağlık memuru arkadaşlara hastamızın 71 yaşında ve ağrıları sebebi ile bekleyemedigini diğer hastaların da aynı şekilde beklediğini, banko önünde telefonunu kurcalayan memure hanımfendiye uygun dille izah etmeme rağmen dr hanımın acil hastaya baktığını söylediğini oysa içerde kırmızı alanda acil durum olan hastanın olmadığını o arada dr bekleme bölümünde en 5-6 doktorun sabah çayı muhabbetlerini bizzat gözlemlememe rağmen, tekrar yardım istedim yine başka bi memure hanımın ağzını yayarak acil de yaş önceliği yok bekleyin dışarda şeklindeki üslupsuz yaklaşımı ile sandalye tepesinde beklemeye devam ettik. Bekleme esnasında tanıdığım orada karşılaştığım arkadaşlar ile yapmış olduğumuz konuşmada burasının hep böyle olduğunu fakat çözüm üretilemediğini hatta biz de kendi hastalarımızı getirmiyoruz şeklinde ki konulara da şahit olmuş oldum.

 

Buradan ilk defa başta iktidar partisinin başkan ve yöneticileri olmak üzere muhalefet partilerinin de yöneticilerine de sesleniyorum.

En çok da icraat makamı olanlara ; değerli yöneticiler bulunduğunuz makamlar haftalık toplantılarınızda, düğünlerde, pilav günlerinde boy boy fotoğraf çekinme makamları değildir, eğer buraları düzene sokacak, sokturacak güce sahip değilseniz, en azından günün ve gecelerin belirli saatlerinde o acil servislerde nöbet tutun da belki de o hasta yakınlarına en kötü ihtimalle teselli de ve yardımda bulunmuş olur samimiyetinizi gösterir, hemde gözlemlemiş olursunuz. Bu tarz durumları ilk defa yaşadığım için değil, annemi hastaneye götürdüğüm için de değil bu koca şehirde bu insanları bu duruma mahkum edildiği için bu tepkiyi veriyorum. Zaman zaman Gazetelerin ve bazı hemşerilerimizin dile getirdiği gibi Dr eksikliği sorunundan , Personel eksikliği sorunundan ziyade tamamen başıboşluk boşvermişlik, ilgisizlik nedeni ile yaşanan bu sorunların aşılamadığını düşünüyorum.

Şimdi sayın yetkililer bu koltuklar stüdyo koltuğu değil işinizi yapamıyorsanız işgal etmeyin emin olun daha iyilerini yapacaklar muhakkak ki mensubu bulunduğunu partilerde mevcuttur……


    </div>
</div>

<br />





        </div>
 
    </div>
    <div class=

1 ay boyunca her gün 2 bin 500 kişiye köfte ekmek

Elektrik kablosu ile kendini astı

CANAN KARATAY İNEGÖL'DE

Bütün Şehir Seferber Oldu

İnegöl Kafkasspor’da Sabahattin Ordu dönemi

Motosiklet ile otomobil çarpıştı 2 ağır yaralı

İnegöl'de binlerce dönümlük ekim kül oldu

Sağanak yağmur sonrası inegöl'de kaza üstüne kaza

Başkan Bozbey makamını Büyükorhan’a taşıdı

Buğday tarlası alevlere teslim oldu

  • BIST 100

    10647,91%-0,31
  • DOLAR

    32,62% -0,25
  • EURO

    34,99% -0,54
  • GRAM ALTIN

    2450,26% -0,29
  • Ç. ALTIN

    3971,42% 0,45